Riskli Yapı Tespiti
6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun çerçevesinde Uğur Kentsel Dönüşüm olarak riskli yapı tespiti yapmak konusunda Çevre ve Şehircilik bakanlığından alınmış olan lisansı ile tam yetkili bir kuruluştur.
Riskli yapı tespitinde görevli çalışanlarımız sadece yapı boyutunda yapılan çalışmalarla yetinmeyip aynı zamanda riskli yapı sahiplerinin yasal hakları konusunda bilgilendirilmesi ve hakların temini noktasında da hak sahiplerinin iş ve işlemlerinde yol göstericilik ve yardımcılık görevlerini üstlenmektedir.
Riskli Yapı Tespiti yaptırmak için yapılacak başvurularda gerekli belgeler aşağıdaki gibidir;
- Başvuru dilekçesi
- Son 1 ay içerisinde alınmış tapu sicil kaydı
- Taşınmaza ait elektrik ve su faturası
- Tapu sahibinin kimlik fotokopisi
- Belediyeden alınacak “Emlak Vergisi Bildirimi”
- Vekâletle yapılacak ise“6306 sayılı kanun” ibareli vekaletname
6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun çerçevesinde sağlanan avantajlar;
Kira Yardımı
Başvuru yaptığınız bina ile, tapu sahibi yada 1 yılını doldurmuş kiracı olarak; 18 ay geri dönüşümsüz(hibe), aylık 735TL olmak üzere kira yardımı alabilirsiniz.
Kredi Kolaylıkları
6306 sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" kapsamında hak sahiplerince bankalardan kullanılacak kredilerde sağlanacak faiz desteğine ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile protokol imzalayan Bankalar bulunmaktadır.
Vergi Muafiyeti
Kanun uyarınca yapılacak olan işlem, sözleşme, devir ve tesciller ile uygulamalar; noter harcı, tapu harcı, belediyelerce alınan harçlar, damga vergisi, veraset ve intikal vergisi, döner sermaye ücreti ve diğer ücretlerden ve banka ve sigorta muameleleri vergisinden muaf olunacaktır